Verica Maraš razriješena sa funkcije izvršnog direktora

Podijeli

Verica Maraš razriješena je sa funkcije izvrišnog direktora kompanije 13. jul – Plantaže AD Podgorica na lični zahtjev iz objektivnih razloga, vođena interesima kompanije i novonastalim okolnostima, saopšteno je na trećoj redovnoj sjednici Odbora direktora te kompanije.

Odbor direktora je donio odluku da se na funkciju izvršnog direktora imenuje Miroslav Vuković, direktor Sektora pravnih i opštih poslova.

Odbor direktora se zahvalio Maraš na dosadašnjoj profesionalnoj saradnji i postignutim rezultatima, prenosi Pobjeda.

– Zbog potrebe da se neutrališu neosnovane informacije koje su plasirane javnosti, javnost se informiše da Maraš svoje razrješenje nije uslovaljavala isplatom bilo kakve otpremnine – saopšteno je nakon sjednice Odbora direktora Plantažđa.

Odbor direktora je, kako je navedeno, u skladu sa obavezama iz Statuta izvršio imenovanje odgovarajućih tijela sastavljenih od po dva člana odbora i tri stručna lica iz kompanije, kao stručnih tijela za njegov dalji uspješan rad.

– Pokrenute su aktivnosti za organizovanje revizorskog odbora u Kompaniji – istaknuto je u saopštenju.

Odbor je razmotrio više tekućih pitanja iz domena svoje nadležnosti, posebno nagalašavajući potrebu faunkcionisanja Kompanije u uslovima djelovanja korona virusa.

– Umjesto demanta, Odbor direktora je otvoren za komunikaciju sa najširom javnošću, posebno medijima, u cilju kontinuiranog objektivnog infomisanja o svim pitanjima u radu ove globalne crnogorske kompanije – zaključeno je u saopštenju.