U prodavnicama u Srbiji osobe za kontrolu nošenja maski

Podijeli

Vlada Srbije usvojila je izmjenjenu Uredbu o mjerama za spriječavanje i suzbijanje kovid-19, kojom se propisuje obaveza za maloprodajne objekte u trgovinskim centrima i sličnim objektima da na vidnom mjestu postave obavještenje o obaveznom nošenju ličnih zaštitnih maski.

Kako je saopšteno iz Vlade, trgovinski objekti će ubuduće angažovati lice koje će biti odgovorno za poštovanje mjere nošenja ličnih zaštitnih maski, prenosi portal 021.rs.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći kroz dokapitalizaciju učesnika na tržištu radi otklanjanja poremećaja u privredi prouzrokovanih epidemijom kovid-19.

Mjera je prevashodno namjenjena podizanju likvidnosti učesnika na tržištu putem dokapitalizacije, kao jednim od instrumenata državne pomoći.

Vlada Srbije je, u okviru kampanje za podizanje svijesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije, obezbjedila 180.000 eura u dinarskoj protivvrijednosti za najuspješnijih devet gradova, gradskih opština i opština, u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”.

Taj nagradni fond biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama, preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju.