Lufthansa, avion

Lufthanza: Vraćamo se na nivo iz sedamdesetih

Podijeli

Lufthanza je saopštila zaposlenima da će morati da redukuje svoju flotu za 125 letjelica i privremeno obustavi značajan dio svojih adminstrativnih aktivnosti.

Njemačka avio-kompanija ovo sprovodi u okviru prošle nedjelje najavljenog smanjenja obima poslovanja.

Ovim redukcijama kompanija će smanjiti flotu na nivo iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, što će se odraziti na obim poslovanja, prenosi portal Blumberg.

“Zima će donijeti još veće izazove. Uspjeli smo da umanjimo gubitak od milion eura na sat na milion eura na 2 sata, ali time nije okončana dramatična situacija u kojoj se nalazimo od početka pandemije”, navodi se u saopštenju izvršnog direktora Lufthanze Karstena Spora.

Akcije Lufthanze pale su za čak 6,3 odsto, dok je kompanija Fraport AG, sestrinska firma njemačkog avio-prevoznika koja upravlja aerodromom u Franfurtu zabilježila pad od 3,7 odsto.

Tokom zimskih meseci Lufthanza će obavljati tek 25 odsto od planiranog broja zimskih letova, funkcionisaće sa minimumom neophodnih resursa i koristiće manje avione kada god to bude moguće, najavljeno je iz menadžmenta njemačkog avio-prevoznika.