Kolašin postaje veliko gradilište: Počela izgradnja više hotelskih kompleksa

Podijeli

Kompanija Kolašin Resort & Spa, koja već ima jedan ekskluzivni gradski hotel u gradu Sheraton, počela je sa izgradnjom luksuznog hotela Westin Kolašin Resort na lokaltetu Jezerine, pišu Dnevne novine.

U hotelu će biti mjesta za 800 gostiju. Hotel će imati restorane sa mediteranskom i internacionalnom kuhinjom, barove, teretane, igraonice i konferencijsku salu. Njegova izgradnja planirana je do kraja 2022. godine, a ujedno je još jedan projekat koji se realizuje kroz pogram ekonomskog državljanstva.

Takođe, u blizini Ski-centra Kolašin 1450, poznata crnogorska kompanija Zetagradnja je počela sa gradnjom kondo hotela Bjelasica 1450. Planirano je da ovo bude hotelski kompleks sa 168 apartmana sa po 40 kvadrata. Rok završetka je 24 mjeseca, a u hotelu bi u početku bilo zaposleno 96 radnika, a okvirna vrijednost investicije je 17,8 miliona.

Na lokalitetu Ski-centra Kolašin 1450 počeo je da se gradi i treći hotel. Radi se o još jednom domaćem investitoru, a to je preduzeće Skiresort Kolašin 1450 AD, koje gazduje i istoimenim skijalištem. Planirano je da se izgrade četiri vile sa po 270 kvadrata, a u ponudi će biti jednoporodične smještajne jedinice.

Pored Bjelasice, i prigradsko naselje Breza je mjesto gdje je počela ili će uskoro početi gradnja hotelskih kapaciteta. Preduzeće “CG resort” d.o.o. iz Tivta počelo je da gradi atraktivni turistički kompleks na Brezi. Projekat je poseban i originalan, zato što se realizuje u blizini rijeke Tare.

Planirano je da se izgrade dva objekta koja će moći da prime 308 gostiju, a hotelski kompleks će zaposliti oko 100 radnika.

Na području Breze gradiće se još dva hotela visokih uslužnih standarda. Važno je istaći da se na lokacijama Paljevine i Rijeke Mušovića, neposredno ispod Bjelasice i njenih skijališta, takođe rade turistička apartmanska naselja koja su u odmakloj građevinskoj fazi.

U Mekića polju investitor, preduzeće Eurozox, sa saradnicima je počelo izgradnju stambene zgrade koja će imati 63 stambene jedinice.

Preduzeće “Rezident” d.o.o. u završnom dijelu Ulice Boška Rašovića gradi stambenoposlovnu zgradu koja će imati 14 stambenih jedinica i dva poslovna prostora.

Iz Opštine Kolašin su poručili da ih posebno raduje i ohrabruje što je dosta ovih temelja zakopano baš u vremenu korone, čime je potvrđeno povjerenje u potencijale ovog grada.

Pored ovih investicija koje su počele, iz Opštine imaju još najava i interesovanja u turističkoj i stambenoj oblasti.