Nastavljen rast indeksa na Volstritu

Podijeli

Indeksi Njujorške berze nastavili su jutros snažan rast započet juče, na dan predsjedničkih izbora.

Trend je bio podstaknut informacijama da predsjednik Donald Tramp vodi nad demokratskim rivalom Džoom Bajdenom na Floridi i drugim državama ključnim za ishod izbornih rezultata.

Prema jutrošnjim podacima, indeks fjučersa S&P e-mini porastao je jutros za 0,9 odsto, nastavljajući uzlazni trend od prethodnog dana, kada je S&P 500 zabilježio najveći dnevni dobitak u posljednjih skoro mjesec dana, izveštava Rojters.

Tehnološki indeks Nasdak 100 e-mini fjučersa skočio je za 2,6 procenata, budući da dio investitora smatra da za velike tehnološke kompanije postoji manja pretnja od antimonopolske kontrole pod Trampom nego pod predsjedništvom Bajdena.

Na internet stranici kladionice Smarkets, kvota na Trampovu pobjedu skočila je na 56 odsto sa 33 procenta na početku izbornog dana.

Prema preliminarnim rezultatima, demokrate takođe imaju manje šanse nego što se ranije očekivalo da preuzmu Senat od republikanaca, prenosi B92.

Indeks S&P 500 ojačao je od Trampovog izbora za predsednika 2016. godine za oko 57 odsto, pri čemu je indeks akcija IT kompanija uzletio za 149 procenata, dok je indeks energetskih firmi potonuo za 56 odsto, prema podacima Datastrima.

Tokom jučerašnjeg trgovanja, industrijski indeks Dau DŽons je porastao za 2,06 odsto, S&P 500 za 1,78, a Nasdak Kompozit za 1,85 procenata.