Prvi dan Hiljadu plus projekta: Građani predali 435 prijava za stambene kredite

Podijeli

Građani su u četvrtak, prvog dana dostavljanja dokumentacije za projekat Hiljadu plus, komercijalnim bankama predali 435 aplikacija, saopštio je direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Čanović.

Čanović je Pobjedi kazao da je interesovanje za učešće u projektu veliko, što govori i podatak da je samo prvog dana javnog poziva predato 435 aplikacija.

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus raspisan je u ponedjeljak, a predaja dokumentacije počela je u četvrtak.

“Građani su počeli da predaju dokumentaciju bankama i to Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), Podgoričkoj, Erste, Lovćen i NLB. Zainteresovanost je velika, a prijavljivanje traje do 3. decembra”, rekao je Čanović.

On je podsjetio da su raspisivanju javnog poziva prethodile brojne aktivnosti, među kojima javni pozivi za ponuđače stanova i za komercijalne banke i odabir konsultanta za realizaciju komunikacione strategije.

“Nakon završenog javnog poziva za ponuđače stanova, imamo u ponudi 409 stambenih jedinica u izgradnji, a na sajtu www.1000plus.me se može vidjeti detaljan spisak. Pored stanova u izgradnji, imamo i ponudu izgrađenih stanova, koja će se kontinuirano ažurirati, što je i jedan od glavnih noviteta ove faze”, precizirao je Čanović i podsjetio da je u ponudi i novogradnja i starogradnja, pod uslovom da stanovi ispunjavaju propisane uslove.

To je, kako je ocijenio, bitna novina, jer je na taj način omogućena kupovinu svih stambenih jedinica na teritoriji države, naročito u opštinama u kojima nema novogradnje.

“Da bi svi građani blagovremeno bili informisani o početku projekta počeli smo i kampanju Hiljadu plus, koja uključuje postavljanje bilborda u deset crnogorskih opština, emitovanje video spotova na televizijskim programima sa nacionalnom i lokalnom frekvencijom, novinski dodaci, brošure”, naveo je Čanović.

On je rekao da je 9. novembra otvoren i Call centar za podršku građanima.

“Zaključno sa srijedom, Call centar je zabilježio preko 1,1 hiljadu poziva, što svakako ukazuje na veliku zainteresovanost građana”, zaključio je Čanović.