Suosnivač Tvitera uložio 93 miliona eura u mobilnu platformu za digitalno plaćanje

Podijeli

Skuare Inc., platna kompanija koju vodi Džek Dorsi, jedna je od novih velikih investitora u italijansku mobilnu platformu za digitalno plaćanje, Satispay (SpA), čiji je cilj širenje poslovanja na evropskim tržištima, navodi se u izjavi kompanije.

Kompanija sa sjedištem u San Francisku uložila je oko 15 miliona eura (18 miliona dolara) za manjinski udio u Satispay, rekli su ljudi upućeni u pitanje tražeći da se njihovo ime ne pominje jer vrijednost nije javna, piše Blumberg.

Dogovor je dio većeg kruga ulaganja od 93 miliona eura, kojem će se pridružiti i kineski Tencent Holding Ltd, LGT Lightstone, TIM Ventures kompanije Telecom Italia SpA i drugi investitori, navodi se u saopštenju.

Posle investicione runde, vrijednost Satispay nakon ulaganja iznosi 248 miliona eura, saopštila je kompanija.

Satispay sa sjedištem u Milanu je među brojnim brzo rastućim evropskim uslugama mobilnog plaćanja, sa više od 1,3 miliona korisnika i 130.000 klijenata kao što su KFC, Carrefour SA i Esselunga SpA, jedan od najvećih italijanskih lanaca supermarketa.

Jefferies i Jasno Gottlieb Steen & Hamilton savjetovali su Satispay oko dogovora, navodi se u izjavi.

Dorsi je inače, imao burnu karijeru u Silicijumskoj dolini. Nakon što je bio jedan od suosnivača Tvitera 2006. godine, dvije godine kasnije postavljen je za izvršnog direktora kompanije, ali se 2015. vratio osnovavši svoju drugu kompaniju Square.

Krajem 2019. godine Dorsi je najavio da će se preseliti u Afriku na najmanje tri mjeseca tokom 2020. godine. Njegova najava stigla je nakon ture po Etiopiji, Gani, Nigeriji i Južnoj Africi.

“Afrika će definisati budućnost (posebno onu vezanu za bitkoin!). Još nisam siguran gdje, ali živjeću tamo tri do šest mjeseci sredinom 2020. godine”, tvitovao je.