Google razmatra trajno uvođenje fleksibilnog radnog vremena: Tri dana u kancelariji, ostalo kući

Podijeli

Kako je pandemija i dalje u punom jeku a prve doze vakcine protiv koronavirusa tek počinju da se isporučuju u SAD-u, Google je planirani povratak u kancelariju pomjerio za septembar 2021. godine, ali je takođe predložio niz promjena koje mogu bitno promijeniti način rada zaposlenih i ljudi u drugim tehnološkim kompanijama, piše The New York Times.

U elektronskoj poruci poslatoj osoblju u nedjelju uveče, izvršni direktor Googleove matične kompanije Alphabet, Sundar Pičai, poručio je da kompanija testira ideju o “fleksibilnom radnom vremenu” kada se budu bezbjedno vratili u kancelarije.

Prema predloženom planu, očekuje se da će zaposleni raditi najmanje tri dana u nedjelji u kancelariji, dok će ostale dane raditi od kuće.

“Testiramo hipotezu da će fleksibilni model rada dovesti do veće produktivnosti, saradnje i blagostanja”, napisao je Pičai u e-mailu i dodao da nijedna toliko velika kompanija nije stvorila hibridni model rada.

Jedna stvar koja se ne spominje u poruci je da li će kompanija zahtijevati od zaposlenih da uzmu vakcinu protiv koronavirusa prije nego što se vrate u kancelariju.

Google je prethodno rekao da preporučuje zaposlenima da vakcinu dobiju kada im njihov zdravstveni radnik ili lokalno javno zdravstveno tijelo javi da im je dostupna.

Prema riječima portparolke kompanije Đine Silijano, Google radi na tome da sredinom i krajem sljedeće godine omogući svojim radnicima pristup vakcini, nakon što je dobiju prioritetne grupe širom svijeta.