Filip Moris: Ostajemo posvećeni viziji budućnosti bez duvanskog dima

Podijeli

Promjene u kompaniji se odnose na rukovodeće pozicije, ali naša vizija ostaje ista – nastavljamo put ka budućnosti bez duvanskog dima, izjavio je Jacek Olcak, potpredsjednik kompanije i direktor operacija Filip Moris (Philip Morris International) koji će u maju iduće godine preuzeti poziciju generalnog direktora kompanije.

Olcak, koji je u kompaniji pune tri decenije, naslijediće na ovoj funkciji Andrea Kalancopulosa, koji je imenovan za novog predsjednika Borda, budući da se Luis Kamalijeri, dosadašnji predsjednik, povukao iz ličnih razloga.

Na nedavnoj zajedničkoj konferenciji za medije, Olcak i Kalancopulos saglasili su se da je vizija kompanije veoma jasna i da Filip Moris nikada nije imao bolju priliku da ostavi iza sebe duvanski dim.

„Priključio sam se kompaniji prije 30 godina pa možete izračunati koliko sam star, što možete ocijeniti i po boji moje kose“, našalio se Olcak na početku svog izlaganja, tvrdeći da u početku nije očekivao da će ostati u porodici ovog duvanskog giganta više od pet godina.

„Ne žalim što sam polovinu svog života proveo ovdje, jer sam se susreo sa izvanrednim ljudima koji zaista žele da riješe problem pušača u svijetu, ne plaše se da preuzmu rizike i doprinesu rezultatima“, rekao je Olcak dodajući da posljednjih pet godina, kada je kompanija predstavila uređaj IQOS, jeste najbolja potvrda da nije riječ samo o dobrom planu već i o njegovoj primjeni jer je u pojedinim zemljama čak četvrtina odraslih pušača ostavilo cigarete i prešlo na uređaj koji zagrijava duvan.

Najavljene promjene, kako je kompanija Filip Moris navela ranije u saopštenju, osiguraće kontinuitet u vođenju kompanije, budući da Kamalijeri, Kalancopulos i Olzak dijele istu viziju, te je pod njihovim zajedničkim vođstvom kompanija ostvarila značajna dostignuća, uključujući cjelokupnu transformaciju poslovanja i lidersku poziciju u kategoriji proizvoda bez duvanskog dima.

„Jasno je da smo učinili sve napore da ubijedimo ljude da naprave ovu promjenu i ne vrate se cigaretama. Uložili smo sedam milijardi dolara u istraživanje i razvoj, a IQOS je sada prisutan na 64 tržišta, i ta brojka raste iz dana u dan“, naglasio je Kalancopulos.

Kao kompanija, morali smo da učinimo mnogo toga da bismo ispunili našu viziju – od ulaganja u istraživanje i razvoj, preko investicija u opremu za uređaj jer IQOS zagrijava duvan, otvorili smo naše prodavnice širom svijeta i sve to zajedno je ogromna transformacija kompanije i nastavićemo da investiramo u tom smjeru da bismo ostali u vrhu novog poglavlja u našoj industriji, zaključio je Kalancopulos.

Priprema: Investitor.me