Šolakovi ozbiljni medijski planovi u Sloveniji

Podijeli

Kompanija United Media, koja posluje u United Group, ove godine planira da proširi svoje poslovanje na slovenačko tržište, uspostavljanjem mrežnog informativnog portal brenda N1 koji već djeluje u region, piše ljubljanski poslovni magazin Finance.

Već je osnovana lokalna kompanija Adria News, u okviru koje će spomenuti web portal raditi u Sloveniji. Direktorica kompanije je Katja Šeruga, koja će ujedno biti i glavna urednica portala N1 Slovenija. Portal će započeti s radom u prvoj polovini ove godine.

Televizijski program N1 trenutno nije planiran u Sloveniji, navodi ovaj magazin.

United Group, čiji je većinski udio u martu 2019. kupio britanski fond BC Partners, a oko četvrtine zadržao preduzetnik Dragan Šolak, vlasnik je Telemacha, internetskog portala za kupovinu Shoppster i sportskih programa Sport Klub u Sloveniji.

Vijesti N1 trenutno rade u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Finance navode i zainteresovane za preuzimanje kompanije TS Media, koju prodaje Telekom Slovenije. To su jedna od Šolakovih kompanija, austrijska izdavačka kuća Styria, jedna od firmi biznismena Martina Odlazeka, mađarske TV2 i Adria Media.

U novembru prošle godine Telekom Slovenija objavio je poziv za iskazivanje interesa za kupovinu stopostotnog vlasničkog udjela u TS Media, koja je, između ostalog, vlasnik i operater Siol.net-a, Najdi.si i Bizi.si portala. Telekom preferira prodaju cjelokupnog udjela, a takođe je spreman da razmotri moguću prodaju pojedinačne imovine kompanije, prenosi SEEbiz.