Svjetski ekonomski forum odgođen za avgust

Podijeli

Specijalan godišnji sastanak Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Singapuru, koji je bio planiran za maj, pomjeren je za dva i po mjeseca i biće održan od 17. do 20. avgusta, objavljeno je na zvaničnom sajtu te organizacije.

Održavanje specijalnog godišnjeg sastanka WEF-a u Singapuru je prvobitno bilo najavljeno za period od 25. do 28. maja.

“Iako WEF i Vlada Singapura i dalje smatraju da mjere koje su na snazi pružaju uslove za bezbjedan i efikasan sastanak i da je prenošenje zaraze koronavirusa u toj zemlji na zanemarljivom nivou, termin je pomjeren zbog međunarodnih teškoća u suzbijanju pandemije”, navodi se u saopštenju.

Trenutna globalna ograničenja putovanja onemogućavaju planove o održavanju ovog skupa uz fizičko prisustvo učesnika u prvoj polovini godine, prenosi Tanjug.

Pored toga, različiti propisi o karantinu i avio-prevozu povećali su vrijeme potrebno da svi učesnici na globalnom nivou obezbijede putne i hotelske aranžmane kako bi se pridružili sastanku.

Poseban godišnji sastanak u Singapuru u avgustu biće prvi globalni samit lidera koji će se baviti izazovima oporavka od pandemije i postavljanjem temelja za inkluzivniji i održiviji svijet.

“Okupiće svjetske čelnike licem u lice kako bi se fokusirali na tražnje rješenja za najhitnije izazove našeg vremena”, rekli su iz WEF-a.

Do skupa u Singapuru dolazi nakon što je u januaru ove godine prvi put u 51-godišnjoj istoriji tradicionalni forum u Davosu održan u virtuelnom formatu zbog pandemije Covid-19.