Montenegro Airlines

Montenegro Airlines u totalnoj blokadi: Ni direktor ne zna kada će plate

Podijeli

Računi nacionalnog avio-prevoznika Montenegro Airilinesa (MA) su u blokadi, novca nema, tako da plate zaposlenima ne mogu biti isplaćene, piše Dan.

Ni vršilac dužnosti direktora te kompanije Nikola Vukelić u utorak nije znao da saopšti kada će i da li će uopšte dugovanja biti namirena.

Oko 40-ak radnika MA okupilo se u utorak oko podne ispred upravne zgrade te kompanije u Podgorici, kako bi izrazili protest zbog stanja u koje su dovedeni.

Zaposleni su sa protesta poručili da državnu pomoć prethodna upravljačka struktura MA nije trošila kako bi se podmirile njihove zarade.

Odgovor gdje je novac završio i pomoć u rješavanju problema, putem otvorenog pisma, tražili su od premijera Zdravka Krivokapića.

Na sastanak sa Vukelićem bio je kao predstavnik zaposlenih i Miljan Perović. Perović je nakon sastanka potvrdio da nijesu dobili nijedan odgovor. Između ostalog, nijesu dobili odgovor ni kada će biti pokrenut avio-saobraćaj MA.

„Mi nijesmo bili upoznati sa finansijskim poslovanjem kompanije, niti smo dobijali takve informacije ni od menadžmenta ni od sindikata. Nama je stalo da se otkrije gdje su trošene pare državne pomoći“, rekao je Perović.