Pandemija oborila cijene: Stanovi u Podgorici pali na 985 eura po kvadratu

Podijeli

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1.007 eura i manja je za 11,3 odsto u odnosu na isti kvartal godinu ranije, dok je za 15 odsto veća u odnosu na treći kvartal 2020. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u posljednjem kvartalu 2020. godine iznosila je 985 eura, u primorskom regionu je iznosila 1.359 eura.

U središnjem regionu stanovi su u prosjeku koštali 635 eura po kvadratnom metru a u sjevernom 766 eura.

“Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u IV kvartalu 2020. godine iznosila je 1.160 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 612 eura”, precizirali su.

U saopštenju se navodi da prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje.

Naime, ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

Comments are closed.