Aleksandar Stijović, Crnagoracoop

Stijović posjetio “Crnagoracoop”: Crnogorski keks traženiji u Švajcarskoj nego kod nas

Podijeli

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksadar Stijović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u Crnoj Gori postoji fabrika konditorskih proizvoda sa tako visokim nivoom tehničke opremljenosti i kapacita kao što je danilovgradski Crnagoracoop, koju je obišao zajedno sa državnom sekretarkom Nikolinom Mišnić.

Njih dvoje su, kako je saopšteno iz Ministarstva, posjetili proizvodne pogone fabrike i tom prilikom razgovarali sa izvršnim direktorom Nedeljkom Babićem i njegovom pomoćnicom za ekonomsko-finansijske poslove Nikolinom Mišnić.

Iz Ministarstva su kazali da su zadovoljni i prezentovanim mogućnostima opreme za pakovanje najrazličitijih zrnastih i praškastih proizvoda, čajeva, začina, kafe itd. Posebno su, kako su dodali, značajni kapaciteti za proizvodnju keksa, krem bloka i eurokrema.

“Gospodin Babić je rekao da fabrika zapošljava oko 50 zaposlenih, a taj broj namjeravaju da povećaju zajedno sa povećanjem proizvodnje i plasmana proizvoda kod trgovačkih lanaca Crne Gore. Takođe je naglasio da je zbog velikih kapaciteta koje posjeduje fabrika Crnagoracoop NB potrebna podrška u cilju proširenja tržišta u državama regiona”, navodi se u saopštenju.

Napomenuo je da su već ostvarili promet roba u Njemačkoj, kao i da su ostvarili saradnju sa kompanijom “Victus” iz Luksemburga za koju proizvode pod njihovim brendom kafu “Victus” i za njih takođe distribuiraju proizvode.

Osim podrške za unapređenje proizvodnje i bolje pozicioniranje domaćih proizvoda iz ove fabrike, bilo je riječi i o podršci za obezbeđenje sredstava za renoviranje objekata i obrtnih sredstava.

Dječiji keks pod nazivom “Bebi keks” proizvode i distribuiraju za kompaniju “Maestral” iz Ciriha – Švajcarska, a takođe imaju saradnju i sa Republikom Sjevernom Makedonijom gdje plasiraju konditorske proizvode. Interesantna je bila konstatacija direktora da se njihovi proizvodi mnogo bolje plasiraju u inostranstvu nego kod nas i da je npr. “Bebi keks” mnogo traženiji u Švajcarskoj nego u Crnoj Gori.

Ministar je iznio nekoliko prijedloga u skladu sa mogućnostima Ministarstva za jačanje proizvodnje, prerade i plasiranja proizvoda na domaćem tržištu i sa proizvođačem dogovorio naredne korake kako bi se kapaciteti ove fabrike iskoristili u što boljoj mjeri, stoji u saopštenju Ministarstva nakon posjete.