Priča se da Rusi dolaze: Crna Gora neće zatvarati granice tokom sezone

Podijeli

Nakon predstavljanja Crne Gore na najvećem ruskom Međunarodnom sajmu za turizam „MITT”, interesovanje ruskih državljana i medija za našu destinaciju ne jenjava, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja, najavljujući da neće zatvarati granice.

“Nizom intervjua koje je za neke od najvećih ruskih novinskih agencija dala državna sekretarka za turizam u ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, informacije o Crnoj Gori su plasirane u skoro svim novinskim agencijama i portalima. Imajući u vidu da ovi mediji broje više desetina miliona pregleda Crna Gora je kao turistička destinacija u centru pažnje ruskih turoperatera i agencija”, navodi se u saopšten ju MER-a.

Đurović je, kako se navodi, naglasila da Crna Gora ne planira zatvaranje granica i da očekuje što skorije obnavljanje avio linija sa Rusijom, “sa naglaskom na činjenicu da će se u Crnu Goru ulaziti i sa potvrdom o vakcinisanju Sputnjikom”.

„Građani Ruske Federacije će sigurno moći da dođu u Crnu Goru sa potvrdom o imunizaciji vakcinom „Sputnjik V”, zaključila je Đurović za ruske medije.

Prethodno je Ministarstvo objavilo tvit o uspjehu na ruskom sajmu.

“Crna Gora u centru pažnje u svim ruskim medijima! Nema zatvaranja granica, sezonu ćemo dočekati spremni”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva.