Milutin Đukanović, EPCG

Đukanović: Preispitaćemo sve ugovore EPCG-a, subvencije i naknade operatorima

Podijeli

Novo rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) isključivo će voditi računa o interesima građana i kompanije, a strateški ciljevi moraju biti smanjenje iznosa računa za struju i povećanje proizvodnje električne energije, saopštio je novi predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović.

On je u video-izjavi u kojoj je predstavio plan rada državne energetske kompanije kazao da je 20 godina radio u toj kompaniji, kao i da su njegovi roditelji tu proveli čitav radni vijek.

“Nemam važnijeg posla nego da u granicama svojih mogućnosti doprinesem da EPCG postane lokomotiva privrednog razvoja Crne Gore, a ona to može”, poručio je Đukanović, prenose Dnevne novine.

Kako je dodao, Odboru direktora će predložiti da preispita politiku subvencija za električnu energiju, te da će zahtijevati da se u rješavanje tog problema uključe i Vlada i Skupština.

“Predložiću i da se preispita politika naknada operatorima, koje operećuju račune za električnu energiju. Nije u redu da na računu, cijena električne energije učestvuje sa 30 odsto, a ostalo su razne naknade i porezi”, rekao je Đukanović.

Predsjednik Odbora direktora EPCG poručio je i da nema govora o gašenju Termoelektrane u Pljevljima, te da se mora završiti modernizacija tog energetskog objekta.

“Ekološka rekonstrukcija i sanacija Maljevca biće završeni. Gašenje Termoelektrane nije opcija. Važno je da će nastaviti da radi i biće najmodernija u regionu. Takođe, preispitaće se svi ugovori i tenderi koje je sklapala ili država ili EPCG”, najavio je Đukanović, dodajući da će se razvoj EPCG bazirati na zelenoj energiji.