Milutin Đukanović, EPCG

Po dubini: Novi menadžment CEDIS-a i Rudnika uglja do kraja sedmice

Podijeli

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) do kraja sedmice će promijeniti upravne odbore u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) i Rudniku uglja (RUP), firmama čiji je EPCG stopostotni vlasnik, potvrdio je za Dan predsjednik borda direktora EPCG Milutin Đukanović.

“Članove borda direktora u CEDIS-u i Rudniku uglja bira bord direktora EPCG. U četvrtak ćemo promijeniti odbor direktora CEDIS-a, a u petak odbor direktora Rudnika uglja”, izjavio je Đukanović za Dan.

On nije želio da kaže ko će biti novi članovi borda direktora u CEDIS-u i Rudniku uglja.

Odbor direktora, nakon što se registruje u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS), može da razriješi izvršne direktore i imenuje nove u tim dvjema kompanijama.

Trenutno su u bordu direktora CEDIS-a predsjednik tog tijela Miodrag Čanović, Marko Radulović, Slavoljub Popadić Emil Đokić i Zoran Đukanović, koji obavlja i funkciju izvršnog direktora kompanije.

U Rudniku uglja je predsjednik borda Aleksandar Mitrović, dok su članovi tog tijela Vlade Milinković, Zoran Gospić, Nataša Marković i Branislav Pejović. Izvršni direktor kompanije je Slavoljub Popadić.

Raspodjelom mjesta po dubini, mjesto izvršnog direktora Rudnika treba da pripadne DF-u, a CEDIS-a Demokratama.