Dobre vijesti za turizam: Otvaranje avio-linija iz Tivta i Dubrovnika donijelo rezervacije za ljeto

Podijeli

Polako dolaze rezervacije za ljeto i to u obećavajućem broju, rekao je Pobjedi vlasnik HG Casa del Mare Nikola Milić i objasnio da je to posljedica uspostavljanja avio linija. To, navodi, potvrđuje potrebu dobre povezanosti destinacije, kao i to da su ljudi željni putovanja i odmora.

“Iz Rusije je 35 odsto rezervacija. U odnosu na pretkorona period, mart prošle godine, u hotelu “Mediterraneo“ imamo više rezervacija. U drugim našim objektima situacija je malo slabija, ali s obzirom na korona godinu nije ni loša, rezervacija ima i sve djeluje obećavajuće”, kazao je Milić.

Na drugom mjestu po broju rezervacija su gosti iz SAD, iz regiona, prvenstveno iz Srbije, na trećem mjestu, a potom iz Ukrajine.

“Za ovakav razvoj situacije imamo zahvaliti uspostavljanju avio linija Moskva –Tivat i Dubrovnik – Njujork, a Rajaner konekcija preko Zagreba do Crne Gore omogućila je da stidljivo, ali primjetno, stižu rezervacije iz Velike Britanije, Njemačke i Francuske”, kazao je Milić, ali je upozorio da ne smijemo zaboraviti da rezervacije mogu biti vrlo lako otkazane.

“I to se dešava i sada, ali ne u broju koji može da bude alarmantan”, kazao je Milić i dodao da se trude da sačuvaju svoje cijene.

“S obzirom na to da su u pitanju boutique hoteli u kojima je veliki broj osoblja u odnosu na broj soba, važno nam je da to ni u kom slučaju ne kompromitujemo. Personalni odnos prema svakom gostu je najbitniji, a kvalitet te usluge ne smijemo ugroziti niskom cijenom. Vjerujemo da naš proizvod ima određeno tržište, jer gosti znaju što dobijaju, a uz adekvatnu cijenu upravo to i imaju pravo da zahtijevaju. Uvjerili smo se u ispravnost ovog pristupa i prošle godine”, poručio je Milić.

PR savjetnica Luštice Development Dragana Bećirović kazala je Pobjedi da je hotel “The Chedi Luštica Bay“ otvoren cijele godine i uvijek ima određeni nivo posjećenosti.

“U posljednjem kvartalu prošle i prvom kvartalu ove godine popunjenost hotela je bila veća nego u istom periodu prethodne godine. Sa dolaskom toplijih i sunčanih dana, prirodno se povećava i potražnja za našim uslugama”, kaže Bećirović i ističe da svakodnevno osluškuju tržište i prilagođavaju cijene i usluge.

Za domaće goste imaju akcije, pa ponuda za april podrazumijeva noćenje sa doručkom i korišćenje hotelskih sadržaja od 49 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi. Uz to, nude popuste na hranu, piće i spa tretmane, dok je boravak za djecu mlađu od 12 godina besplatan.

Izvršna direktorica kompanije “Jamb“ Jovana Mićunović koja upravlja hotelom ,,Adria“ u Budvi kaže da je još sve neizvjesno.

“Očekujemo dogovor sa slovenačkim turoperatorom Relaks uskoro. Oni bi mogli nesto konkretnije da naprave ove godine. Imamo najave organizovanih grupa iz Izraela, ali vidjećemo kada će krenuti rezuervacije, a čekamo što će biti sa tržištem Rusije”, kaže Mićunović.

Velika očekivanja imaju od gostiju iz regiona, ali, kako ističe, izostaje promotivna kampanja koje su ostale konkurentske destinacije pokrenule još tokom zime.

“Nadamo se da će što prije NTO i lokalne turističke organizacije intenzivirati promotivne aktivnosti u regionu”, poručuje Mićunović.

Čitajte i:

Vlada optimizma: Očekuju 700 miliona od turizma, rast ekonomije preko 10%, kolektivni imunitet do ljeta…