Novi rekord: Preko Amazona za dva dana potrošeno preko 11 milijardi dolara

Podijeli

Promet na malo u SAD tokom Amazonovog 48-časovnog događaja Prime Day premašio je raniji rekord zabilježen za vrijeme prošlogodišnjeg Cyber ponedjeljka.

Ukupan promet u e-trgovini je u ponedjeljak i utorak iznosio više od 11 milijardi dolara, što je rast od 6,1 odsto u odnosu na Prime Day održan u oktobru 2020, prema indeksu koji prati kompanija Adobi analitiks, izvještava CNBC a prenosi Tanjug.

Taj indeks obuhvata više od bilion online posjeta američkim maloprodajnim sajtovima i preko 100 miliona artikala u 18 kategorija proizvoda.

Promet na malo na mreži iznosio je u ponedjeljak, prvog dana Prime Daya, 5,6 milijardi dolara, a drugog dana 5,4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju Adobe-a.

Minuli ponedjeljak je najprometniji dan po digitalnoj prodaji u dosadašnjem toku godine, a utorak je drugi po vrijednosti, dodali su iz Adobe-a.

Tokom prošlogodišnje sezone prazničnih kupovina, za vrijeme Cyber ponedjeljka, ostvaren je promet od oko 10,9 milijardi dolara, što je američki jednodnevni rekord u online potrošnji.