kancelarija, office

4 državne kompanije dobijaju nove direktore: Ko će voditi Ulcinjsku rivijeru, Barsku plovidbu…

Podijeli

Akcionari državnih preduzeća Ulcinjska rivijera, Kastelo Montenegro, Institut za crnu metalurgiju (ICM) i Barska plovidba danas će na skupštinama akcionara promijeniti odbore direktora.

Vlada je u utorak objavila i imena novih članova borda direktora za tri od ova četiri preduzeća, piše Dan.

Tačnije, objavili su predloge imena novih članova borda, koje će danas njihovi predstavnici na skupštinama akcionara izabrati.

Samo nijesu objavljena imena novih članova borda Barske plovidbe.

U Odbor direktora Ulcinjske rivijere, državni kapital će predstavljati ekonomisti Dritan Pultija i Goranka Lazović, bečelor menadžmenta u turizmu Simo Dedić i specijaliste menadžmenta u turizmu Savica Vujičić i Vasilije Prelević.

Za predstavnike državnog kapitala u ICM-u biće izabrani ekonomisti Vasilije Savović i Mladen Karadžić, mašinski inženjer Dimitrije Bošnjak i inženjer metalurgije Tihomir Milatović.

U Odboru direktora firme Kastelo Montenegro biće inspektor za stambenu oblast Gordana Lekić, mašinski inženjer Dušanka Jović i ekonomista Bojana Mentović.

Vlada nije objavila imena novih članova borda Barske plovidbe, već samo ime predstavnika državnog kapitala na današnjoj sjednici Dina Tutundžića, samostalnog savjetnika u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Ove odluke su objavljene u utorak, a Vladina Komisija za kadrovska i administrativna pitanja ih je donijela 23. juna. Tog dana je data saglasnost da se izvršni direktor Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE) Rajko Kovačević razriješi dužnosti prije isteka mandata.

Kovačević je bivši savjetnik predsjednika države Mila Đukanovića, a jedno vrijeme je bio i portparol Demokratske partije socjalista (DPS). Na njegovo mjesto je imenovan pravnik Boro Todorović.