Bernar Arno, Louis Vuitton, LVMH, Bernard Arnault

Francuz je ponovo najbogatiji čovjek na svijetu

Podijeli

Džef Bezos više nije najbogatija osoba na svijetu. Naime, nakon prijavljivanja poslovnih rezultata u drugom kvartalu, akcije Bezosovog “Amazona” pale su za 7,6 odsto, što je donijelo pad vrijednosti njegove imovine za čak 13,9 milijardi dolara.

Zahvaljujući tome, na tron najbogatijih po američkom magazinu Forbes ponovo je sjeo francuski tajkun Bernar Arno, koji, između ostalog, kontroliše brend luksuzne robe Louis Vuitton.

Uprkos tome što su i akcije Arnoovog konglomerata LVMH pale za 1,4 odsto, najbogatiji Evropljanin siromašniji je za 2,9 milijardi dolara, pa je ovu nedjelju zatvorio sa procijenjenih 192,9 milijardi dolara ličnog bogatstva, prenosi Forbes.

Arno i Bezos su se u maju i junu ove godine smjenjivali na prvom mjestu, ali je osnivač “Amazona“ posljednjih 50 dana držao vođstvo.

Francuz je tokom prošle pandemijske godine uvećao svoje bogatstvo za više od 100 milijardi dolara, ali njegov konglomerat ove godine, posebno od početka ljeta, stagnira sa poslovnim rezultatima. Arno posjeduje 47 odsto akcija kompanije koja pod jednim krovom okuplja brendove poput Louis Vuitton, Moët & Chandon, Christian Dior, Tiffany & Co, podsjeća RTS.

Iako su akcije “Amazona“ izgubile na vrijednosti, kompanija nije zabilježila loše rezultate. Samo ne onoliko dobre koliko su se akcionari nadali.