CBCG podržava integraciju NLB-a i Komercijalne banke

Podijeli

Centralna banka Crne Gore ima dobru saradnju i pruža podršku NLB Banci u procesu integracije sa Komercijalnom bankom AD Podgorica, čiji se završetak očekuje u rekordnom roku i uz poštovanje najboljih praksi kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima, istaknuto je tokom sastanka guvernera CBCG Radoja Žugića sa rukovodstvom NLB Banke, glavnim izvršnim direktorom Martinom Leberleom i izvršnim direktorom Dinom Redžepagićem.

Kako je saopšteno iz CBCG, na sastanku je razgovarano o poslovanju NLB Banke i snažnoj posvećenosti NLB Grupe crnogorskom tržištu i ambiciji da održi svoju poziciju i snažnu kreditnu aktivnost u Crnoj Gori, te o daljoj perspektivi i planovima Banke za naredni period.

“Tokom razgovora, obje strane su potvrdile snažnu, otvorenu i profesionalnu saradnju uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima izazvanih pandemijom, uz zaključak da je bankarski sistem stabilan, likvidan i u mogućnosti da pruži podršku ukupnoj potrošnji i oslabljenoj ekonomiji. Dogovoreno je da se sa otvorenim i konstruktivnim razgovorima nastavi i u narednom periodu”, ističu u Centralnoj banci.