Pekoviću još jedna uloga u Deutsche Telekomu: Direktor tehnologija i IT-a za Češku i Slovačku

Podijeli

Vladan Peković, dugogodišnji menadžer u crnogorskim telekomunikacijama i aktuelni izvršni direktor Telekoma Rumunija od 17. avgusta ima novu ulogu u grupi Deutsche Telekom – novi je direktor sektora tehnologije i IT-a za tržište Češke i Slovačke.

Kako je objavio T-Mobile Češka, Peković na novu poziciju dolazi kao iskusan menadžer iz Telekoma Rumunija, gdje ostaje na mjestu izvršnog direktora, “kako bi osigurao neometan završetak tekuće transakcije”.

“U svojoj novoj ulozi, Peković će se posvetiti daljem razvoju mreža sljedeće generacije i nastavku digitalizacije”, objavio je T-Mobile Češka na svom LinkedIn profilu.

Peković je na poziciju izvršnog direktora Telekoma Rumunija imenovan u novembru 2020. godine, a prethodno je bio glavni direktor za tehnologiju i informacije u toj kompaniji.

Peković (49 godina) profesionalni je menadžer s međunarodnim iskustvom na različitim tržištima širom Evrope, Afrike, Latinske Amerike i SAD-a, s više od 22 godine iskustva u području telekomunikacija, s naglaskom na mrežnu i IT integraciju, implementaciju, razvoj i rad najnaprednije i najsloženije mobilne i fiksne mreže, saopšteno je iz kompanije prilikom imenovanja.

Karijeru je započeo 1998. godine kao inženjer u tadašnjem ProMonte GSM-u. U periodu 2000.-2004. obavljao je nekoliko pozicija u Ericssonu u Meksiku, SAD i Alžiru, a 2004. imao je prvi kontakt s Telekomom u SAD-u. Kasnije je obavljao dužnost menadžera projekta integracije za Crnogorski Telekom (2005.-2006.), menadžera regionalnih programa u Glotel Inc (2006.-2007.), glavnog tehničkog direktora u M:tel doo (2007.-2009.).

U ljeto 2009. vratio se u Crnogorski Telekom, gdje je obavljao dužnost direktora programa (2009.-2010.) i direktora operacija mreže i usluga (2010.-2013.).

Godine 2013. vratio se u Telekom, gdje je bio direktor mreže, IT direktor u T-Mobileu Poljska i glavni izvršni direktor za tehnologiju i informacije u Crnogorskom Telekomu.

Od 2017. godine dio je tima Telekoma Rumunija, na poziciji menadžera za tehnologiju i IT.