Stambeni kvart, Central Point Podgorica, zgrada, zgrade, stambene zgrade, Zetagradnja

Stanovi u novogradnji za petinu skuplji nego lani: Prosječni kvadrat u Podgorici preko 1.200 eura

Podijeli

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade eura i veća je 23,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, podaci su Monstata.

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori, prema istim podacima, veća je 1,1 odsto u odnosu na prvi kvartal.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova solidarne stambene izgradnje, pojasnili su iz crnogorske kuće statistike.

Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća.

U Podgorici, prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u drugom kvartalu iznosila je 1,23 hiljade eura, u primorskom regionu skoro 1,3 hiljade eura, u središnjem regionu 660 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 958 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u drugom kvartalu iznosila je 1,24 hiljade eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 735 eura.

Comments are closed.