autoput smokovac mateševo, autoput bar boljare, rampa autoput

Putarina za auto-put od Smokovca do Mateševa biće oko 3,5 eura

Podijeli

Očigledno je da su građevinski radovi na auto-putu od Smokovca do Mateševa pri kraju i da će vjerovatno biti završeni do kraja novembra, kako je i najavljeno, iako ima još neriješnih stvari, kazao je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, nakon obilaska gradilišta.

“Najvažnije je da imamo dobar, održiv i bezbjedan auto-put”, istakao je Bojanić i dodao da rokovi jesu važni, ali da, bez namjere da prejudicira da će biti kašnjenja, mjesec prije ili kasnije ne znači ništa u odnosu na to da se dobije dobar i bezbjedan put.

Odgovarajući na pitanje koliko bi mogla da košta putarina naveo je da su procjene između 3 i 3,5 eura, a ne očekuju da otplatu auto-puta uopšte mogu realizovati od putarine jer ne postoji tolika gustina saobraćaja, ali će svakako taj novac biti od koristi za održavanje samog puta.

“Idejni projekta za naredne dionice od Mateševa do Andrijevice, iz Andrijevce do Boljara rade i grube su procjene da bi dolazak do granice sa Srbijom moga da košta oko 850 miliona eura”, naveo je Bojanić.

To su, kako je naveo, manje zahtjevni radovi, iako je kilometraža nešto veća.

Generalno je, kaže, zadovoljan kvalitetom i ističe da ova dionica ne znači puno, te da se mora dalje nastaviti sa povezivanjem preko Podgorice, Beograda, Budimpešte, dalje sa Jugoistočnom Evropom, kako bi se dobila značajna ruta.

Pogledajte posljednji video sa gradilišta: