Air Montenegro

Reagovanje ToMontenegra: Imena konsultanata nijesmo objavili jer nam to zakon ne dozvoljava

Podijeli

Na tekst pod naslovom Inicijali umjesto punih imena: ToMontenegro krije ko su eksperti kojima je platio 50.000,objavljenom na portalu Investitor, reagovala je kompanija ToMontenegro.

Njihovu reakciju dostavljenu portalu Investitor prenosimo integralno:

“Postupajući po zahtjevu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora – MANS, kompanija Air Montenegro je omogućila slobodan pristup informacijama dostavljajući kopije svih ugovora o konsutantskim uslugama koje je kompanija zaključila sa trećim licima od osnivanja do podnošenja zahtjeva, odnosno do 05.08.2021 godine i svi traženi podaci su dostavljeni; period trajanja ugovora, vrsta usluge kao i tačni iznosi.

U odnosu na navode da su zaštićeni podaci, kao sto su lična imena i prezimena i biometrijski podaci, obavještavamo vas da je to ograničenje u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka, kako je navedeno i obrazloženju rjesenja kojim je odobren pristup predmetnim podacima.

Dostavljanjem informacija, Air Montenegro raskida prethodnu praksu netransparentnog poslovanja državnih preduzeća, uporedo poštujući sve zakone kako ne bi došlo do kršenja istih.”

Vezani tekst:

Inicijali umjesto punih imena: ToMontenegro krije ko su eksperti kojima je platio 50.000