verde village podgorica Čelebic

Čelebić gradi novo naselje u Donjoj Gorici: Investicija od 120 miliona eura, nude vile i apartmane

Podijeli

Kompanija Čelebić gradi ekskluzivno naselje Verde Village u podgoričkom naselju Donja Gorica a prodaja vila i apartmana, sudeći po PR objavama, već je počela.

Kako je ranije saopšteno iz kompanije kojom gazduje podgorički biznismen Tomislav Čelebić, u pitanju je investicija procijenjene vrijednosti od 120 miliona eura.

Kompleks je smješten na brdu Mihinje iznad zone Čelebić u Donjoj Gorici, a kako su za eKapiju ranije rekli iz ove kompanije, lokacija je prepoznata po hotelu Voco Podgorica sa sportsko-rekreativnim sadržajima, edukativnim kapacitetima – Univerzitetu Donja Gorica, QSI američkoj osnovnoj i srednjoj školi, Verde campusu-modernom studentskom domu, Osnovnoj školi “Vlado Milić”, modernom supermarketu kao i poslovnoj zoni.

U kompaniji očekuju da će joj odgovarati i blizina spoja dva autoputa (Jadransko-jonska magistrala i autoput Bar – Boljare) i povezanost bulevarima Donja Gorica i jugozapadnom obilaznicom sa sjeverom i jugom Crne Gore.

Naselje će, kako ističu iz kompanije, biti izgrađivano fazno, a u konačnom se sastoji od 30 individualnih vila, 24 vile sa tri stana i 23 vile sa devet stanova.

Na trgovima će biti 14 lamela, dvije podzemne garaže, dva otvorena javna parkinga, kao i uređena šetališta i prijatne zelene zone. Ono što predstavlja dodatu vrijednost ovog projekta jeste da je pored samog prirodnog okruženja i svježeg vazduha, projekat hortikulture dodatno razrađen, te će buduće naselje biti obogaćeno raskošnim zelenilom i biljem, kazali su iz kompanije.

Prva faza obuhvata izgradnju 16 individualnih vila, 4 vile sa tri stana i jednu vilu sa devet stanova, dok će na Trgu 1 započeti izgradnju jedne zgrade.

Osim investicija u Glavnom gradu, kompanija Čelebić trenutno razvoja i dva ekskluzivna rizorta – Amma resort u Čanju i Black Pine mountain resort u Mojkovcu a aktuelan je i prvi projekat u Sloveniji, o čemu je portal Investitor već pisao.