Konačno: Crna Gora uvodi vize za digitalne nomade

Podijeli

Crna Gora će ići stopama Hrvatske jer planira da od početka 2022. godine uvede vize za digutalne nomade, objavio je Jan de Jong, čovjek koji je bio jedan od pokretača ove ideje u Hrvatskoj a koji je bio dio tima koji je bio zadužen za realizaciju ove ideje i u Crnoj Gori.

On se preko posta na LinkedInu zahvalio se ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija Tamari Srzentić i državnoj sekretarki Marini Banović na podršci u zakonodavnim promjenama zbog kojih je, kako je kazao, Crna Gora postala država koja pruža dobrodošlicu digitalnim nomadima.

“Nevjerojatno je vidjeti kako prepoznajete priliku da otvorite svoje granice za digitalne nomade. Hvala vam na podršci da ovo postane stvarnost”, naveo je on.

On je dodao da vjeruje da cijela jadranska regija može imati koristi od toga što će postati “žarišna tačka za profesionalce koji rade na daljinu, “jer ova regija ima sve sastojke za to”.

De Jong se posebno zahvalio Milovanu Novakoviću, izvršnom direktoru i partneru “Colliers International” i članu radne grupe, “što je omogućio da se ova inicijativa uopšte pokrene u Crnoj Gori”.

O planovima Crne Gore za pokretanje programa digitalnih nomada, čitajte u posebnoj priči:

Crna Gora pokreće program za privlačenje digitalnih nomada: Raspisan poziv za konsultacije

Comments are closed.