rad, rad od kuće, rad na daljinu, work from home, remote work

Nova Amazonova politika rada od kuće: Neka pojedinačni timovi odluče

Podijeli

Američki Amazon će dopustiti direktorima pojedinačno da odluče koliko često njihovi timovi mogu raditi na daljinu a koliko iz kancelarije, u sklopu svog najnovijeg radnog plana u uslovima pandemije.

Kao i Apple, Facebook i Google, kompanija je nedavno isplanirala da se njeni zaposleni vrate u kancelarije do početka 2022. Amazon je tada saopštio kako se očekuje da će se većina radnika vratiti u prostorije najmanje tri dana u sedmici. Prepoznajući kontinuiranu složenost pandemije, kompanija je na kraju odlučila da usvoji fleksibilniji pristup.

“Očekujemo da će neki timovi nastaviti da rade uglavnom na daljinu, drugi koji će raditi u nekoj kombinaciji na daljinu i u kancelariji, a treći koji će odlučiti da je u interesu klijenata da je najbolje ako tim radi uglavnom u kancelarijama”, rekao je izvršni direktor Amazona Andy u javnom saopštenju.

U Amazonu očekuju da će većini timova trebati nekoliko sedmica da razmisle i objave svoje planove. Kada budu spremni, Amazon predviđa da će podijeliti detalje prije 3. januara, što je datum koji je kompanija prethodno odredila za povratak zaposlenih u kancelarije.

Od svih planova za ponovno otvaranje kancelarija koje smo vidjeli posljednjih mjeseci, Amazonov se čini najrazumnijim do sada, ocjenjuje Engadget i dodaje da su faktori poput različitih stopa vakcinisanja i broja novih slučajeva obolijevanja od koronavirusa u različitim gradovima i državama otežali predviđanje kako će se pandemija dalje razvijati.

Investitor.me