Milojko Spajić, Aleksandar Damjanović

Damjanović nakon smjene: Sačekaću da Spajić objasni odluku

Podijeli

Aleksandar Damjanović, v.d direktora Uprave prihoda i carina, razriješen je danas na elektronskoj sjednici Vlade Crne Gore, a za portal Dana je kazao da očekuje da javnost bude upoznata sa razlozima zbog kojih mu Vlada nije produžila mandat.

“Imajući u vidu činjenicu da ministar finansija Milojko Spajić, koji je predložio Vladi da mi ne produži mandat, u inostranstvu sačekaću da on javnosti saopšti razloge ovakve odluke. Biće prilike da javnost čuje argumente ministra Spajića za moje razrješenje. Do tada ostajem privržen radu za dobrobit svih građana i države Crne Gore”, kazao je Damjanović.

Vlada je danas prvo odložila sjednicu, a onda je, kako javlja Dan, nakon pritisaka na ministre, sastanak održala elektronskim putem i smijenila Damjanovića.

Damjanović je na toj poziciji bio šest mjeseci i ostvario je značjne rezultate u minulom periodu, naročito u sprječavanju šverca cigareta. Treba imati u vidu, i da je Damjnaović radio bez ijednog pomoćnika jer Vlada u prethodnih šest mjeseci nije našla za shodno da ih imenuje i donekle olakša rad doskorašnjem v.d. direktora Uprave prihoda i carina.

Vezana vijest:

Razriješen Aleksandar Damjanović