Boka Place Porto Montenegro

Finale ekonomskog državljanstva: I Porto Montenegro u kampanji za crnogorske pasoše

Podijeli

Rok za završetak upisa u Program crnogorskog državljanstva putem ulaganja (CBI) do 31. decembra 2021. godine, istakli su iz luksuznog turističkog naselja Porto Montenegro.

Kako prenosi portal internationalinvestment.net, smješten u Bokokotorskom zalivu pod zaštitom UNESCO-a, Porto Montenegro nudi priliku za investiranje u 144 hotelske rezidencije u najnovijem urbanom selu Porto Montenegra, Boka Place, navodi se u saopštenju Porto Monenegro od 18. oktobra.

“Pokrenut od Vlade Crne Gore 2019. godine, program takođe odobrava crnogorski pasoš koji omogućava slobodu kretanja glavnom podnosiocu zahtjeva i njegovoj porodici u 124 zemlje, uključujući Šengenski prostor, Rusiju i Tursku”, navodi se u tekstu.

Kako se tvrdi, ovaj program nudi atraktivnu opciju za investitore da steknu uporište u jednom od najveličanstvenijih djelova Evrope.
Uz planirani pristup Crne Gore EU do 2025. godine, vlasnici pasoša će imati pravo na dodatne beneficije, piše u saopštenju.

Brenon Nikolas, direktor prodaje i marketinga u Porto Montenegru, rekao je da ovaj program nudi atraktivnu opciju za investitore.

“Investitori mogu da steknu uporište u jednom od najveličanstvenijih djelova Evrope, bez potrebe za preseljenjem ili znanjem jezika, bez intervjua za državljanstvo i bez potrebe da se odreknu postojećeg državljanstva, čime je sve lakše”, rekao je Nikolas, prenosi portal RTCG.