Nikšićko pivo, krigle, točeno nikšićko

Molson Coors imenuje novog glavnog izvršnog direktora za Evropu

Podijeli

Iz kompanije Molson Coors Beverage Company, vlasnika nikšićke pivare “Trebjesa”, najavljeno je penzionisanje Simona Coxa, predsjednika i glavnog izvršnog direktora odgovornog za poslovanje kompanije u Evropi. Njegovu funkciju preuzeće Sergey Yeskov, dosadašnji direktor zadužen za poslovanje u središnjoj i istočnoj Evropi (CEE). Obje odluke, kako je saopšteno, stupiće na snagu 1. januara 2022. godine.

“Sergeyevo sveobuhvatno iskustvo, stečeno širom svijeta i na različitim pozicijama, kao i njegov stav da su ljudi uvijek na prvom mjestu, biće sjajan doprinos ne samo našem evropskom timu, već i cjelokupnom globalnom poslovanju”, kazao je Gavin Hattersley, predsjednik i glavni izvršni direktor Molson Coors-a.

„Molson Coors će pod Sergeyevim vodstvom nastaviti da unapređuje kompaniju za dobrobit zaposlenih i samog poslovanja naše evropske jedinice“, dodao je.

Sergey Yeskov rođen je u Ukrajini, a u Molson Coorsu je radio na rukovodećim pozicijama u zemljama širom svijeta. Pritom je ostvario dojmljive poslovne rezultate i izgradio snažnu reputaciju. Prije dolaska na poziciju direktora zaduženog za region centralne i istočne Evrope, bio je predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Molson Coors International. Za to vrijeme je živio u SAD-u i nadgledao poslovanje u Indiji, Africi, Latinskoj Americi i Japanu, kao i na brojnim drugim tržištima širom svijeta. Osim toga, bio je i glavni direktor prodaje i komercijale u kompaniji Molson Coors Canada, a prije toga je predvodio poslovanje Molson Coorsa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Simon Cox u penziju odlazi nakon više od tri decenije provedenih u pivskoj industriji. Po zanimanju je majstor pivar, a u Molson Coorsu je proveo ukupno 16 godina: predvodio je timove zadužene za lanac snabdijevanja i prodaju i obavljao stratešku funkciju u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon čega je uspješno preuzeo čelnu poziciju kompanije u toj zemlji. Nakon toga je imenovan za čelnog čovjeka Molson Coors Europe. Tokom godina ostvario je izvrsne poslovne rezultate, među kojima su i preuzimanja kompanija Cobra, Sharp’s Brewery i Aspall Cyder.

“Simon je naše evropsko poslovanje doveo do pozicije u kojoj se trenutno nalazi. Zahvalni smo na svemu što je za nas učinio kako bismo ostvarili naša dosadašnja postignuća i postali to što smo danas”, objasnio je Hattersley.

Evropsko poslovanje Molson Coors-a u prvih devet mjeseci ove godine, zaključno s 30. septembra, ostvarilo je sjajne rezultate, dostignuvši nivoe prihoda iz trećeg kvartala 2019. godine. Plan je da se poslovanje nastavi istom dinamikom, što uključuje i rast ulaganja u evropska tržišta.