Prvi gosti za dvije godine: Risanska “Teuta” postaje prvi Mövenpick hotel u Crnoj Gori

Podijeli

Accor, vodeća svjetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva potpisala je ugovor o franšizi s domaćom kompanijom Briv Construction za otvaranje prvog Mövenpick hotela u zemlji, saopšteno je iz te grupe.

“Postojeći istorijski hotel Teuta u Risnu proći će kroz rekonstrukciju da bi dobrodošlicu poželio prvim gostima pod Mövenpick brendom na jesen 2023”, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Investitor.

Accor, kako se navodi, tako nastavlja da širi svoj portfolio u Crnoj Gori i Jugoistočnoj Evropi.

“Zahvaljujući partnerstvu s Briv Constructionom, jednom od najuglednijih građevinskih kompanija u regionu, grupa će predstaviti još jedan premium brend u primorskom regionu Crne Gore. Mövenpick Risan Teuta Resort će uz privatnu plažu i zatvoreni bazen nuditi 175 elegantnih i udobnih soba, restorane, bar, konferencijski prostor te spa centar sa širokim sadržajem”, saopštili su.

Hotel na području UNESCO-ove baštine

Izgrađen 1978. godine, Hotel Teuta predstavlja poznati jugoslovenski brutalistički stil, smješten je u Risnu, “biseru u kruni” bivše Jugoslavije. Dio je UNESCO-ve kulturne baštine i kao takav je kulturološki zaštićen i veoma važan za Crnu Goru i njenu bogatu istoriju i tradiciju.

Vlasnik hotela je kompanija Briv Construction, poznata po realizaciji najzahtjevnijih projekata u Crnoj Gori i Jadranskoj regiji.

Hotel Teuta je pravi dragulj crnogorske obale i godinama je dio bogate istorije zemlje. Željeli smo obnoviti njegov sjaj i slavu, uz znatna ulaganja i uz nivo visoke usluge koju zaslužuje. Od početka saradnje Accor grupa je bila u prvom planu zbog svoje globalne prisutnosti, raznolikosti i relevantnosti svojih brendova te snažnog i brojnog lojalnog programa. Takvo ulaganje daje kompaniji Briv Construction priliku da uzvrati zajednici i ostavi nasljeđe crnogorskom turizmu i generacijama koje dolaze – istakao je Vladimir Mračević, izvršni direktor kompanije Briv Construction.

Novi Mövenpick hotel nalazi se na najmirnijem dijelu slikovitog Bokokotorskog zaliva. Zahvaljujući tome, idealan je za putnike koji traže odmor i mir, ali i za one koji žele istražiti istoriju i kulturu obližnjeg grada Kotora ili Herceg Novog ili pak uživati u aktivnom odmoru penjući se po okolnim planinama. Takođe, hotel se nalazi u blizini aerodroma u Tivtu i Dubrovniku, ugošćujući domaće i strane goste, saopštili su iz Accora.

Pogledajte prikaze budućeg hotela (Foto: Vladimir Gugl, Studio Gugl):