gmail google mail

Isprobajte koristan trik za Gmail za koji mnogi ne znaju

Podijeli

Googleova aplikacija za mail korisnicima omogućava jednostavno dodavanje cijelih poruka kao attachmenta, a procedura je jednostavna i intuitivna.

Pronašli ste se u situaciji gdje u Gmailu nekome želite poslati poruku kao prilog (attachment=, a ne znate kako to napraviti? Prije nego što započnete, vodite računa da poruke možete staviti kao prilog bez njihovog preuzimanja te da će, ako ih dodate poruci, one biti poslane kao datoteka .eml.

Ako veličina poruke nadmaši 25 MB, ona će biti poslata putem Google Drivea, a klikom na poruke otvorićete ih u novom prozoru, prenosi Tportal.

Kako poslati poruku u obliku priloga?

Za početak, otvorite Gmail i izaberite poruke koje želite da proslijedite. Kliknite na tri tačkice i birajte stavku prosljeđivanja u obliku attachmemta, odnosno “Forward as attachment”. U polju ‘To’ dodajte primaoce, nakon toga napišite ime poruke te po želji dodajte primaoce u polja CC i BCC, napišite poruku i pritisnite na Send kako biste poruku poslali.

Poruke takođe možete da proslijedite kao attacmnet tako da na njih samo pritisnete desnim klikom ili povučete datoteku u sadržaj poruke.

Kako odgovoriti sa porukom u attachmentu?

Nakon što otvorite poruku kliknite na Reply i u gornjem desnom uglu poruke kliknite na ikonicu za iskakanje, odnosno kocku sa strelicom. U Inboxu birajte email koji želite priključiti i povucite ga direktno u vašu poruku.