TUI optimističan: Ljetovanja 2022. kao prije pandemije

Podijeli

Evropska turistička agencija TUI objavila je da je zbog pandemijskih ograničenja zaključila fiskalnu godinu s gubitkom, ali očekuje da će se rezervacije putovanja idućeg ljeta 2022. vratiti na nivo prije pandemije.

Kompanija je u 12-mjesečnom periodu zaključno sa septembrom poslovala s gubitkom prije kamata i poreza od 2,1 milijardu eura. U prethodnoj fiskalnoj godini iznosio je tri milijarde eura. Prihod joj je u istom periodu pao 40 odsto na 4,73 milijarde eura.

Ističu da su u četvrtom fiskalnom tromjesečju bili blizu pozitivne nule i da su u posljednjim mjesecima ove godine dostigli 69 odsto nivoa poslovanja iz perioda prije pandemijske krize.

U cijeloj fiskalnoj godini zabilježili su 5,4 miliona putnika, a trenutno imaju 4,1 milion rezervacija za ovu zimu i ljeto naredne godine.

„Ostvarujemo značajan novčani priliv i ponovo postižemo pozitivne rezultate na mnogim tržištima, i s našim hotelima i s TUI-jevim hotelskim brendovima”, rekao je glavni izvršni direktor Fric Jousen, prenose agencije.