Završena promjena vlasništva: Mađari preuzeli Telenor

Podijeli

Mađarska kompanija 4iG postala je 100% vlasnik Telenora Crna Gora, nakon odobrenja akvizicije od strane crnogorske Agencije za zaštitu konkurencije i završetka finansijske transakcije, saopšteno je iz kompanije.

Cilj mađarskog vlasnika je, kako su naveli, da proširi i unaprijedi usluge koje crnogorski mobilni operator pruža.

Prethodni vlasnik kompanije bila je češka investiciona grupa PPF.

“Promjenom vlasništva Telenor Crna Gora će nastaviti da, uobičajeno visokim kvalitetom, pruža usluge fizičkim licima i poslovnim korisnicima”, stoji u saopštenju.

Pristupanje Telenora Crna Gora 4iG Grupi, kako se dodaje, važan je korak za kompaniju čije se akcije kotiraju na berzi u Budimpešti, a koja je tokom prethodne godine i po najavila i realizovala značajne akvizicije u sektoru telekomunikacija u Mađarskoj, na zapadnom Balkanu i na Bliskom istoku.

“Zaposleni i menadžment Telenora Crna Gora, koji su tokom posljednjih godina izgradili jednu izvanrednu kompaniju, predstavljaju značajnu vrijednost za 4iG Grupu. Smatramo kompaniju strateškom investicijom i sa svojim uslugama planiramo dugoročno prisustvo u Crnoj Gori”, naglasio je predsjednik i izvršni direktor 4iG Grupe Gellért Jászai.

On je istakao da podržavaju sadašnji menadžment tim Telenora Crne Gora i računaju na zaposlene u kompaniji, “da će nastaviti rast na crnogorskom tržištu mobilne telefonije, baziran na temelju profesionalnih usluga kompanije”.

4iG vidi značajan potencijal rasta na zapadnom Balkanu. Komapnija očekuje da bi ekonomski rast u regionu u narednih pet godina mogao biti značajno podstaknut proširenjem Evropske Unije. 4iG konstantno istražuje mogućnosti ulaganja u ICT sektor. Pored Crne Gore, mađarska grupa se širi i u Albaniji, saopšteno je.