Četiri leta sedmično: Turkish Airlines ovog ljeta povezuje Tivat i Istanbul

Podijeli

Turkish Airlines razmatra uvođenje četiri sedmične linije do Tivta, u okviru plana regionalnog širenja za narednu ljetnju sezonu.

Turski prevoznik bi tako napravio direktnu konkurenciju Air Mobtenegru, koji održava liniju između Tivta i Istanbula na sezonskoj ljetnoj bazi.

Kako javlja ExYu Aviation News, turski prevoznik namjereva da u nadolazećoj ljetnoj sezoni poveća svoje operacije širom bivše Jugoslavije, s planovima da sve glavne gradove u regiji opsluži s najmanje dva dnevna leta, dok će usluge za odabrana odredišta premašiti nivoe prije pandemije.

Počevši od 27. marta, Turkish Airlines planira da leti u Beograd i Sarajevo tri puta dnevno, svako jutro, poslijepodne i naveče. Kao rezultat toga, kompanija će dodati dodatnih sedam sedmičnih rotacija srpskoj prijestonici i vratiti svoje frekvencije prije pandemije u Sarajevo.

Osim toga, njegova niskocjenovna jedinica AnadoluJet održavaće dva sedmična leta iz Ankare za Beograd, tri sedmične linije od istanbulske zračne luke Sabiha Gocken do glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i do jedne dnevne rotacije iz Antalije za Sarajevo, koja će se nastaviti 4. maja.

Turkish Airlines imaće dva dnevna leta iz Istanbula za Prištinu, Skoplje, Zagreb i Ljubljanu. Osim toga, AnadoluJet će od 1. aprila obnoviti tri sedmične rotacije između aerodroma Sabiha Gocken i Prištine, dok će se dvije sedmične linije iz Bodruma vratiti 15. juna. U međuvremenu, niskobudžetna jedinica obnoviće letove iz Antalije za Skoplje na početku sezone od 28. marta, a tokom ljeta izvoditi deset sedmičnih rotacija između dva grada.

Turkish Airlines trenutno leti u sve glavne gradove u regiji kao što su Beograd, Sarajevo, Podgorica i Ljubljana.

“Prije nego što se odlučimo za uvođenje nove rute ili povećanje frekvencija unutar naše odredišne ​​mreže, naš tim stručnjaka provodi niz studija fokusirajući se na različite aspekte i uzimajući u obzir performanse naših postojećih destinacija, što takođe ima odlučujuću ulogu u širenju naše mreže. Uz to, važno je voditi računa o raznim promjenama na tržištu i imati inicijativu”, rekli su iz kompanije.