Abazović sa novim vlasnicima Delta City-ja: “Velika izraelska kompanija stiže u Crnu Goru”

Podijeli

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas sa Hajem Galisom, izvršnim direktorom izraelske kompanije BIG Shopping centers group, koja će uskoro preuzeti najveći šoping centar u državi, Delta City.

Abazović je na Twitteru poručio da “velika izraelska kompanija stiže u Crnu Goru”.

“Počinje investicioni ciklus. Ovo je prva u nizu novih velikih investicija u Crnoj Gori”, napisao je Abazović, dodajći da Vlada “donosi nove vrijednosti ekonomiji, otvara nova radna mjesta, kao i da i vraća nadu”.

Sastanku Abazovića i Galisa prisustvovao je i počasni konzul Crne Gore u Izraelu.

Nastavak teksta ispod tvita:

Izraelci kupuju Deltu za 95 miliona eura?

Ranije je saopšteno da britanski Hystead Limited, u većinskom vlasništvu južnoafričkog fonda za ulaganja u nekretnine (REIT) Hyprop Investments, očekuje da će završiti prodaju Delta City Mall Podgorica u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2022. godine.

“Ugovor o prodaji trenutno je u pregovorima i uvjereni smo da će transakcija biti realizovana tokom prvog tromjesečja 2022. kalendarske godine”, saopštio je Hystead u prijavi Johanesburškoj berzi.

Hystead je od izraelske kompanije dobio neobvezujuću ponudu za prodaju cjelokupnog udjela u subjektu koji je vlasnik Delta City Mall Podgorica, na temelju bruto vrijednosti imovine od 95 miliona eura (107 miliona dolara).

Kompanija je u decembru prodala Delta City Mall-a u glavnom gradu Srbije Beogradu kompaniji Balkans Real Estate BV za 115 miliona eura.

Hystead je kupio Delta City Mall Beograd i Delta City Mall Podgorica od beogradske kompanije Delta Holdinga za 127,8 miliona eura u februaru 2016.