bitcoin, crypto

Šta kaže princ iz svijeta biznisa: Da li treba ulagati u bitcoin?

Podijeli

U emisiji „Veče kod Ivana Ivanovića“ gosti su bili princ Filip Karađorđević i princeza Danica.

U jednom dijelu razgovaralo se o njihovom privatnom životu i činjenici da princ Filip i dalje radi. Kako je rekao on radi u finansijama u međunarodnoj kompaniji koja ima kancelariju u Londonu. Bavi se upravljanjem imovinom i kako kaže on je poslovni savjetnik i analitičar.

Na pitanje voditelja da li da ulažemo u kriptovalute, princ Filip je odgovorio da je tu stvar ulaganje u bitcoin, prenio je Bonitet.

„Bitcoin je sloboda. I to je nešto što želim svima. To je nešto o čemu treba učiti. Neki će shvatiti vremenom. Neki neće ni željeti jer nijesu navikli i žele da zaštite sistem u kojem im dobro ide. Ali oni ne shvataju, a možda i shvataju da taj sistem nije pogodan za sve u svijetu. Treba novac ‘oteti’ od države“, rekao je princ Filip pa to i objasnio.

„Ulaganje u bitcoin pomoći će ljudima da budu nezavisni“

„Mislim da treba da imamo čvrstu valutu. Treba nam snažna valuta koja nije podložna inflaciji. Inflacija je ono što ubija ljude. Posebno sada, od posljednje finansijske krize 2008.godine kada je ogroman novac upumpan u državne kase. I sada tokom pandemije koronavirusa nevjerovatna količina sredstava slila se u budžete. I naravno gdje će onda taj novac? Normalno je da će nastati inflacija. Kod bitcoina toga nemamo, proizvešće ukupno 21 milion bitcoina, tako da to nikad neće biti podložno inflaciji. To će pomoći ljudima, bitcoin ne podliježe zabranama, poželjan je za ulaganje, možete ga prenositi, i pomoći će ljudima da budu nezavisni. Na taj način postaju slobodniji“, kaže on.

Bitcoin i vrijednost

Bitcoinom se ove godine trgovalo u razmaku od 33.000 do maksimuma od 48.000 dolara. Nedavno je poslije najave američke administracije da će kriptotržište dobiti podršku vlasti naglo skočio na 42.000 dolara, ali je već juče bio ponovo na 39.000 dolara.