crypto currencies

Binance stopirao isplatu bitcoina

Podijeli

Najveća svjetska kriptoberza po volumenu trgovanja, Binance, privremeno je stopirala isplate bitcoina (BTC) u ponedjeljak rano ujutro “zbog zastoja transakcija koja je uzrokovala zaostatke”, navodi se u tvitu izvršnog direktora kompanije Changpenga Zhaoa.

Izvorno se očekivalo da će problem biti riješen za oko 30 minuta, prema Zhaovom prvom tvitu. Nekoliko minuta kasnije, međutim, rekao je da će problem potrajati malo duže da se riješi, piše SEEbiz.

Šef Binancea rekao je da su sredstva SAFU, misleći na fond osiguranja za hitne slučajeve Secure Asset Fund za korisnike koji je njegova berza osnovala prije četiri godine. Nadalje je objasnio da problem utiče samo na bitcoin mrežu. Bitcoin je ostao dostupan za povlačenje na drugim mrežama poput BEP-20, rekao je.

Pauza povlačenja na Binanceu nadovezao se na probleme Celsiusa koji je u nedjelju naveče objavio da obustavlja povlačenje sredstava, što je izazvalo dalje potonuće nižih cijena kriptovaluta, a bitcoinom se u ponedjeljak ujutro trgovalo ispod 24.000 dolara.

Bitcoin je jutros na kratko pao na azijskom trgovanju ispod 21.000 dolara, pošto se panična rasprodaja kriptovaluta nastavlja, ali se kasnije tokom trgovačke sesije blago oporavio i kreće se oko nivoa od 21.800 dolara.

Najveća svjetska kriptovaluta pala je za skoro 14 odsto u posljednja 24 sata, dok je ethereum oslabio više od 12 procenata u istom periodu, prema podacima Coinbasea, prenio je CNBC.