Zoran Đurišić, Montenegro Airlines

Detalji ugovora sa Đurišićem: Radiće po uputstvima kabineta Abazovića i primati 600 eura mjesečno

Podijeli

Bivši direktor Montenegro erlajnsa Zoran Đurišić angažovan je u kabinetu predsjednika vlade Dritana Abazovića kao ekspert konsultant za vazdušni saobraćaj od 15. juna ove do 15. juna iduće godine za šta će mjesečno primati 600 eura, pokazuje Ugovor o djelu koji je Vlada sklopila sa Đurišićem.

U ugovoru se, kako javlja Povjeda, navodi da se Đurišić obavezuje da poslove obavlja po upustvima Abazovića i njegove šefice kabineta.

Saradnja se, kako piše u dokumentu, može raskinuti i prije pomenutog vremenskog roka, a ukoliko prestane potreba za uslugama koje će Đurišić pružati kabinetu premijera.

Podsjećamo, Vijesti su nedavno objavile da će Đurišić biti savjetnik Abazoviću, te da će biti zadužen da premijeru i Vladi predlaže rješenja za unapređenje rada novog avioprevoznika “ToMontenegro”, rješavanje odnosa s “Montenegro erlajnsom” u stečaju, Aerodromima, civilnim vazduhoplovnim vlastima..

Premijer je nakon toga rekao da Đurišić nije njegov savjetnik.

Kako je kazao u emisiji Argumenti na TVCG, Đurišić ima ugovor o povremenim poslovima. Podsjetio je i da bivši radnici MA protestuju.

-Mi danas imamo situaciju da smo dali stotine miliona za MA, a ne možemo da uđemo u svoj hangar, to nema nigdje u svijetu, nama treba pomoć. Razumijem utisak javnost, ali javnost treba da zna da postoje problemi koje moramo da rješavamo i da postoje stvari koje moramo izvesti na čistac , poručio je Abazović.