Vlada na auto-putu, Abazović: Vidimo se na otvaranju 13. jula

Podijeli

Premijer Dritan Abazović zajedno sa ministrima obišao je prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca ka Mateševu, te poručio da sljedeći put dolaze na otvaranje 13. jula.

“Predsjednik Abazović je istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sljedeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula. U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula”, saopšteno je iz Vlade.

Time je potvrđeno nedavno pisanje Investitora, koji je objavio da se sve čini da auto-put bude svečano otvoren na veliki praznik. Čitaj više

U sastavu delegacije koju je predvodio premijer bili su potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović i ministri Dragoslav Šćekić, Maraš Dukaj, Vasilije Lalošević i Adrijan Vuksanović.

Članovi Vlade, predvođeni premijerom Abazovićem, obišli su komandni centar na Pelevom brijegu i upoznali se sa objektima, opremom za upravljanje autoputem, komandnim centrom za praćenje i upravljanje saobraćajem.

Delegacije Vlade sastala se sa glavnim izvođačem radova CRBS prilikom čega se razgovaralo o datumu otvaranja auto-puta.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je na auto-put došao u pratnji nekoliko ministara, ali da sledeći put želi doći sa punim sastavom Vlade na otvaranje 13. jula.

“U tom smislu, premijer je naveo da očekuje da izvođač do 5. jula prikupi svu potrebnu dokumentaciju za tehnički pregled i dostavi je najkasnije do 5. jula, čime bi se stvorili neophodni preduslovi za otvaranje 13. jula”, navode iz Vlade.

Predstavnik CRBS kompanije kazao je da vjeruje da će uz dodatne napore svih činioca koji učestvuju u njegovoj izgradnji, uspjeti da odrade neophodne radnje kako bi do 5. jula auto-put bio spreman za probni rad, a 13. jula za otvaranje.

Pogledajte video snimak s obilaska:

Cijene putarine

Nedavno je objavljen cjenovnik putarine za sve poddionice prvih 41 kilometar auto-puta.

Za motocikle, motorne tricikle i četvorocikle putarina od petlje na Zlastice do petlje na Pelevom Brijegu iznosi 50 centi, od Zlatice do Veruše jedan euro, a do Mateševa 1,5 eura.

Cijene važe i između poddionica, tako da je od Pelevog Brijega do Veruše 50 centi, a od Veruše do Mateševa isto pedeset centi.

Za putničke automobile cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi 1,5 eura, od Zlatice do Veruše dva eura, a do Mateševa 3,5 eura.

Od petlje na Pelevom Brijegu do silaza na Veruši je 50 centi, a od Mateševa do Veruše 1,5 eura.

Za manje kamione i minibuse cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosiće 2,5 eura, od Zlatice do Veruše 3,5 eura a do Mateševa šest eura.

Takođe između dionica postoje cijene pa je od Pelevog Brijega do Veruše jedan euro, od Veruše do Mateševa 2,5 eura.

Za veće kamione i autobuse cijena od Zlatice do Pelevog Brijega je 4,5 eura, od Zlatice do Veruše šest eura a do Mateševa 10,5 eura.

Između poddionica, od Pelevog Brijega do Veruše je jedan i po euro, od Veruše do Matešava 4,5 eura.

Za najveće kamione – motorna vozila sa četiri ili više osovina, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi sedam eura, od Zlatice do Veruše deset eura, a do Mateševa 17 eura.

Od Pelevog Brijega do Veruše je tri eura, do Veruše do Mateševa 10 eura.

Naplatu je moguće obaviti gotovinski, bankovnim karticama, po sistemu pretplatnih Smart kartica ili preko elektronskog uređaja.