Podgorica za sada pošteđena: Wizz Air privremeno obustavlja šest linija EX-YU

Podijeli

Niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air privremeno obustavlja šest linija od pet tržišta u bivšoj Jugoslaviji, dok se bori s nedostatkom osoblja.

Kompanija je ovog ljeta bila prisiljena da otkaže stotine letova, a posebno su pogođeni letovi iz Ujedinjenog Kraljevstva i Mađarske.

Među pogođenim linijama za sada nema Podgorice, ali se smanjuju letovi iz gradova poput Prištine, Tuzle, Ljubljane, Beograda i Ohrida.

Wizz Air obustavlja svoje letove iz Dortmunda i Rima za Prištinu, a usluge će biti obnovljene 2. septembra, odnosno 2. oktobra. Otkazani su letovi iz Tuzle za Milano, koji bi po sadašnjim planovima trebalo da budu obnovljeni 30. oktobra s dvije sedmične rotacije.

Wizz Air otkazuje svoje letove iz Charleroija za Ljubljanu do 4. septembra. To ostavlja Brussels Airlines jedinim prevoznikom koji leti između Belgije i slovenačkog glavnog grada, iako i on smanjuje usluge tokom jula s 26 na 22 mjesečno.

Wizz Air je takođe obustavio letove iz svoje baze u Beogradu za Billund, i to do 31. oktobra, nakon čega će letovi biti obnovljeni na tri puta sedmično.

Letovi iz Ohrida za Dortmund su otkazani do 2. septembra.

Daljnje promjene i otkazivanja i dalje su moguće jer se avio-prijevoznik bori s nedostatkom osoblja i velikim brojem članova kabinskog osoblja koji uzimaju bolovanje zbog novog talasa infekcije koronavirusom diljem širom Evrope

Wizz Air je rekao da će pogođene putnike kontaktirati e-poštom i ponuditi im priliku da ponovno rezervišu ili dobiju povrat novca.

Wizz Podgoricu povezuje sa devet destinacija i to sa Bečom, Dortmundom, Memingen/Minhenom, Budimpeštom, Milanom, Rimom, Katovicama, Varšavom i Londonom.

Ex-Yu Aviation News/Investitor