office, business, presentation

Infobip preuzima Netokraciju: U planu proširenje na globalna tržiša

Podijeli

Infobip, vodeća IT kompanija u regionu, preuzima Netokraciju, vodeći poslovno-tehnološki magazin koji je u regionu prisutan preko 13 godina.

Infobip je u aprilu prošle godine preuzeo konferenciju Shift, s ciljem snažnijeg pristupa developerskom ekosistemu, a preuzimanje Netokracije još je jedan značajan korak u tom smeru, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf Biznis.

“Akvizicijom Netokracije cilj je osnažiti developersku zajednicu pružajući joj vrhunski developerski sadržaj ‘za developere’ i ‘od developera’ te dodatno podići vrijednost IT-ja u društvu. Takođe, sinergijom Infobip Shift konferencije i Netokracije želimo da dosegnemo developersku zajednicu na drugim tržištima”, poručio je Ivan Burazin, Infobipov član Uprave za developersko iskustvo koji je istakao kako će Netokracija, zahvaljujući podršci Infobipa i uz dugoročni plan globalnog širenja Infobip Shift konferencije na druge kontinente, imati potencijal širenja i skaliranja u regionu i na nova tržišta, prenio je Blic.

Infobip Shift će, dodaje, s Netokracijom u Srbiji i Hrvatskoj još snažnije predstavljati i pratiti razvoj lokalnog tehnološkog, startap i developerskog ekosistema, dok globalno širenje Netokracije potencijalno ima mogućnost da poveća odjek uspješnih domaćih priča.

Infobip će, osnažen Netokracijinim timom, nastaviti da jača developersku i startap zajednicu lokalno i globalno.

Netokracijin dvanaestočlani tim, na čelu s osnivačem Ivanom Brezakom Brkanom, postaće dio Infobipovog odjeljenja za developersko iskustvo koji vodi Ivan Burazin.

Ivan Brezak Brkan, preuzeće ulogu Infobipovog Direktora za developerski sadržaj i uz Marka Mudrinića i Marka Tadića – vodiće tim kojem će u fokusu biti kreiranje različitog sadržaja za developere, poput web, blog, video, podcast sadržaja i drugih.

Uz to, Netokracija će u sklopu Infobip Grupe nastaviti da posluje kroz nezavisno uredništvo pod vođstvom Mie Biberović.

“Okupili smo sjajan tim stručnjaka za poslovno-tehnološki sadržaj u regionu – tim koji posjeduje jedinstveno i bogato iskustvo, koji je pratio najveće i najznačajnije investicije u Srbiji, Hrvatskoj i širom regiona. Podrška Infobipa dolazi u vrijeme prilika za novi rast, a zahvaljujući ovom partnerstvu Netokracija će se još više posvetiti svojoj ulozi hroničara i analitičara domaće i regionane startap scene”, zaključuje Marko Mudrinić, jedan od osnivača Netokracije i novi globalni ekspert za developerski sadržaj i produkciju u Infobipu.

Netokraciju je prije 13 godina osnovao Ivan Brezak Brkan, a danas posluje u Hrvatskoj i Srbiji, pokrivajući i ostatak regiona svojim tekstovima, konferencijama i drugim sadržajem poput podcasta.

Tokom posljednje decenije, Netokracija je svojim izvještavanjem i pisanjem pomogla da se izgradi poslovno-tehnološka scena. Kroz još veći broj tema, nastaviće sa praćenjem i podrškom domaćem digitalnom i tehnološkom sektoru. Netokracija, dodaje se, nastavlja da deluje na oba dosadašnja tržišta, u Hrvatskoj (netokracija.com) i Srbiji (netokracija.rs).