covid travel, airport, covid passport

Najveća kašnjenja i otkazivanja letova: Ovo su trenutno najgori evropski aerodromi

Podijeli

Londonski aerodrom Heathrow ovih dana doživljava toliko veliki haos između beskrajnih bezbjednosnih redova, ogromnih kašnjenja, otkazivanja letova i deficita rukovaoca prtljaga, da je preduzeo drastičan potez ograničavanja prodaje avio-karata sve dok ne riješi pobrojane probleme.

Možda je ovaj aerdorom zbog donijete odluke predstavlja najistaknutiji primjer disfunkcije u ljetnjoj sezoni putovanja, ali i dalje nije najgori, piše Bloomberg a prenosi Biznis.rs.

Prema nedavno objavljenim podacima Hopper Inc, online turističke agencije koju podržava investiciona banka Goldman Sachs, čiji su korjeni u avijaciji i velikim podacima, Heathrow nije svrstan u najgorih deset aerodroma u Evropi zbog kašnjenja ovog mjeseca. Na toj listi nalazi se na 15. mjestu, sa u prosjeku 51 odsto odloženih ili zakašnjelih letova od početka jula.

Podaci sa sajta se prikupljaju preko Official Aviation Guide, vodećeg dobavljača digitalnih informacija o letovima i analitike za aerodrome, avio-kompanije i kompanije za tehnologiju putovanja, u svrhu informisanja klijenata o prekidima na njihovim rezervisanim rutama. Brojke, koje odražavaju trodnevno kašnjenje, aktuelnije su od bilo kog javnog izvora podataka.

U nastavku pogledajte listu 10 aerodroma koji su trenutno najgore rangirani po kašnjenjima, uporedo sa 10 aerodroma koji zapravo najbolje stoje po losgistici u istom periodu, prvih deset dana jula:

Izvor: Hopper Inc./Biznis.rs