Džek Dorsi, Jack Dorsey, Twitter, direktor Twittera

Dorsi: Najviše žalim zbog toga što je Twitter postao kompanija

Podijeli

Osnivač Twittera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi objavio je u četvrtak da žali što je ta platforma društvenih medija postala kompanija.

“Najveći problem i moje najveće žaljenje je što je to postalo kompanija”, napisao je Dorsi na Twitteru na pitanje da li je kompanija ispala onako kako je zamislio.

Dorsi će dobiti 978 miliona dolara ako se završi ugovor milijardera Ilona Maska da kupi Twitter.

Na pitanje u kojoj strukturi bi želio da Twitter funkcioniše, Dorsi je rekao da zagovara “protokol” i da ne bi trebalo da bude u vlasništvu države ili neke druge kompanije.

Da je u pitanju protokol, Twitter bi funkcionisao slično kao e-mail, koju ne kontroliše jedan centralizovani entitet, a ljudi koji koriste različite provajdere e-pošte mogu da komuniciraju jedni s drugima.

Twitter je upleten u više problema, podsjeća Reuters. Kompanija je tužila Maska jer je pokušao da odustane od njegove ponude od 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera. Uz to, bivši izvršni direktor koji je postao zviždač optužio je Twitter da obmanjuje federalne regulatore o svojim sigurnosnim mjerama za zaštitu od hakera i spam naloga.

Investitor