Lidl supermarket

Lidl umjesto upravne zgrade Rudnika boksita: Otkrivamo gdje je njemački diskonter kupio zemljište u Nikšiću

Podijeli

Njemački lanac marketa Lidl, čiji se ulazak na crnogorsko tržište očekuje najranije krajem 2023. godine, kupio je zemljište na kojoj se nalazi nekadašnja upravna zgrada Rudnika boksita u Nikšiću, saznaje portal Investitor.

U pitanju je lokacija na bulevaru ka izlasku iz Podgorice, tik uz zemljište fabrike Metalac i u neposrednoj blizini glavnih konkurenata – na svega 300 metara nalaze se diskonti najvećih lanaca, Voli i Laković.

Prema dostupnim podacima, zemljište na kojoj se nalazi nekadašnja upravna zgrada “Boksita”, donedavno je bila u vlasništvu lokalne kompanije Roaming Montenegro, koja je u januaru ove godine nekretninu, kroz stečajni postupak, kupila za 872.000 eura.

U Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) ranije ove godine je registrovana kompanija Lidl Crna Gora, a objavljeni su i oglasi za prva radna mjesta. Čitaj više

Lidl je nedavno kupio nekoliko nekretnina i u Podgorici, a za posljednju je platio više od 11 miliona eura. Čitaj više

Kompanija raspolaže ukupnim kapitalom od 6,5 miliona eura a trenutna osnovna djelatnost je “Kupovina i prodaja vlastitih nekretnina”. Osnivač Lidla Crna Gora je WE-International Zweite GmbH sa sjedištem u Njemačkoj. Isti osnivač pokreće Lidl i u susjednoj Bosni i Hercegovini.