Ulcinj, hotel Galeb

Kotorska kompanija i zvanično preuzela zemljište bivšeg hotela “Galeb”

Podijeli

Kotorska kompanija Sunny Palace ovih dana je u potpunosti preuzela vlasništvo nad jednom od najatraktivnijih lokacija u Ulcinju i Crnoj Gori, parcelu na kojoj se nekad nalazio hotel “Galeb”. Kupovinom zemljišta, kompanija kreće u realizaciju izgradnje hotelskog kompleksa visoke kategorije na ovoj, za Ulcinj važnoj lokaciji.

Sunny Palace je, kako je potvrđeno portalu Investitor, prethodno isplatio punu tržišnu vrijednost zemljišta ranijem vlasniku, kompaniji Rokšped, “čime su se stekli svi uslovi da u potpunosti preuzme upravljanje parcelom nekadašnjeg hotela”.

Pored kupoprodajne cijene isplaćene prethodnom vlasniku, iz kompanije su preuzeli obavezu prethodnog vlasnika prema državi da se investira preko 15 miliona eura u izgradnju novog hotela, naveli su.

Kao što je ranije saopšteno, cilj kompanije “Sunny Palace” je da izgradi luksuzan i jedan od najvećih hotela sa 5 zvjezdica na crnogorskom primorju “i time vrati stari sjaj ovom mjestu, jer tradicija i renome nekadašnjeg hotela “Galeb” – simbola grada Ulcinja, to i zaslužuju”.

Kompanija je već agažovala međunarodne konsultante i arhitekte kako bi se što efikasnije i kvalitetnije razradio koncept i strategija budućeg hotela, koji će poslovati u okviru nekog od poznatih međunarodnih hotelskih lanaca. Komunikacija po ovom pitanju već je uspostavljena sa jednim brojem operatora.

“Svi znamo koliko se Budva promijenila izgradnjom hotela Splendid, Tivat napredovao izgradnjom hotela Regent i Chedi i koliko je dobio Herceg Novi dolaskom hotelskog brenda One&Only. Ovim projektom upravo želimo da postignemo isti uspjeh sa Ulcinjom, koji po svim svojim kapacitetima i prirodnim resursima u potpunosti zaslužuje jedan ovako značajan uzlet sa novim Galebom koji je simbol i temelj hotelijerstva grada Ulcinja. Radujemo se saradnji sa lokalnom samoupravom i sa već prisutnim drugim investitorima u Ulcinju, kako bismo svi zajedno brendirali i promovisali ovaj grad kao atraktivnu investicionu i turističku destinaciju za cjelogodišnji turizam. Kolašin može da nam bude sjajan primjer gdje je sinergija između države, opštine i investitora transformisala grad u relativno kratkom roku u dinamičnu investicionu destinaciju” saopštio je Radoica Vuković, izvršni direktor kompanije.

Iz Sunny Palace-a su uvjereni da će pokretanje ovako velikog projekta biti podstrek brojnim investitorima da se i oni uključe, te da će doći do domino efekta projekata iz oblasti hotelijerstva, kako bi Ulcinj doživio lepršavu dinamiku razvoja.

Kotorska kompanija dio je grupacije koja već gradi najveći hotel sa pet zvjezdica na sjeveru Crne Gore – “Montis Mountain Resort” u Kolašinu.