Air Montenegro, airbus

Cijene goriva gurnule Air Montenegro u minus od 1,6 miliona eura

Podijeli

Kompanija Air Montenegro bila bi u plusu 2,5 miliona eura u periodu od januara do septembra da je cijena goriva ostala na nivou kao prošlog juna, saopštio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Filip Radulović.

„Dokaz da kada se Odbor direktora i izvršni direktor biraju meritokratskim osnovama, naša državna preduzeća mogu biti uspješna“, naveo je Radulović na svom Twitter nalogu.

On je kazao da je Montenegro Airlines poslovanje 2019. godine, uz povoljne cijene goriva, završio sa gubitkom od 7,96 miliona, dok je 2018. godine minus iznosio 1,97 miliona, 2017. godine 4,61 milion, a 2016. godine 11,47 miliona.

Air Montenegro je za devet mjeseci u gubitku 1,6 miliona eura, a uzimajući u obzir okolnosti poslovanja Odbor direktora je ocijenio da je ostvaren solidan finansijski rezultat, saopšteno je Pobjedi iz nacionalne avio-kompanije.

Pojasnili su da se radi o preliminarnim podacima koje je menadžment dostavio Odboru direktora, te da je niz negativnih faktora uticao na rezultat. Na neke od tih faktora, poput rata u Ukrajini, se nije moglo uticati, dok su drugi, kako kažu, blagovremeno mogli biti neutralisani.