Elektroprivreda Crne Gore EPCG Nikšić

Mnoga električna brojila se vode na imena preminulih: EPCG želi da to riješi u narednih 10 dana

Podijeli

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obavijestila je sve korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminule, da u narednih deset dana podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i zaključe ugovor o snabdijevanju.

“Ova obaveza propisana je članom 206. Zakona o enegetici i članom 23. Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom, kojim je definisano da su nasljednici dužni da u roku od 90 dana od smrti fizičkog lica obavijeste pisanim putem snabdjevača i podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca električne energije”, navodi se u saopštenju.

Naime, EPCG je informisana od nadležnih institucija da se određeni broj brojila i dalje vode na preminule, što nije u skladu sa navedenim zakonskim uslovima.

EPCG je ranije na svom sajtu objavila spisak preminulih na čija se imena i dalje vode brojila. Čitaj više

Objavljeno je i da, prema posljednjim podacima, postoji 4.000 brojila koja se vode na preminula lica, sa dugom od oko osam miliona eura.

“Upozoravaju se korisnici električne energije da će, ukoliko ne podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, Elektroprivreda pristupiti isključenju mjernih mjesta”, rekli su iz kompanije.

Ako ste propustili:

EPCG objavio spisak preminulih vlasnika brojila, traže od potomaka da ih odmah prevedu na sebe ili će biti isključeni